Vaihto ja palautus

Tuotteiden palauttaminen

Peruutusoikeutta käytettäessä tulee täyttää toimituksen mukana tullut esitäytetty palautuslomake ja liittää se palautettavaan pakettiin. Palautusosoite on:

Pentik Oy /Webshop
Maaninkavaarantie 11
97900 Posio

Pentik vastaa normaalitilanteissa peruutettavien tuotteiden postituskuluista. Jos tuotetta ei voida palauttaa tavanomaisella tavalla postitse, vastaa käyttäjä sen palautuskustannuksista.

Palautukset Suomesta

Verkkokaupastamme tilatuilla tuotteilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Metrikankaat ovat mittatilaustuotteita eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kosmetiikka- ja elintarvikepakkausten tulee olla avaamattomissa alkuperäispakkauksessa tai sinetöidyssä lähetyspussissa.

Saat tilauksen mukana esitäytetyn palautuslomakkeen. Täytä palautuslomake ja postita se palautettavan tuotteen mukana. Jos palautat tilauksen kokonaisuudessaan, palautamme toimituskulut. Palautettavan tuotteen on oltava käyttämätön ja alkuperäispakkauksessa.

Voit palauttaa paketin helposti Postin asiakaspalautuksena liimaamalla paketin päälle sen mukana tulleen palautustarran. 

Matkahuollon kautta tilatun lähetyksen voi palauttaa Matkahuollon toimipisteeseen. Ilmoita tuotetta palauttaessasi asiakaspalautusnumero 9522243.

Ulkomaan palautukset

Suomen ulkopuolelta tulevissa palautuksissa ota yhteys asiakaspalveluumme info@pentik.com. Useimmiten lähetyksen voi palauttaa joko pyytämällä kuriiripalvelua noutamaan palautettava lähetys kotiovelta tai toimittamalla paketti kuriiripalvelun noutopisteeseen. Asiakaspalvelumme neuvoo sinulle palautustavan toimitusmaan perusteella. 

Parcel Connect -palvelu on käytössä näissä maissa: Latvia, Liettua ja Viro. Lähetyksen mukana tulee palautustarra, joka liimataan paketin päälle. Baltiassa asiakas voi tilata noudon lähimmästä paikallisesta terminaalista. Saat yhteystiedot noudon tilaamiselle asiakaspalvelustamme. Muissa maissa lähetys palautetaan lähimpään DHL:n palvelupisteeseen

Palautuksen käsittely ja maksujen palautus

Käsittelemme palautukset välittömästi palautuksen saavuttua meille. Palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen Pentik palauttaa maksun Checkout Finlandin kautta. Checkout Finland lähettää tarvittaessa sähköpostia tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen rahapalautuksiin liittyvissä asioissa. Maksunpalautus tehdään aina käytetylle maksutavalle.

Palautamme kaikki saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset, viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua hyväksytyn palautuksen saatuamme. Tuotteesta hyvitetään käyttäjän maksama hinta, vaikka tuotteen hinta olisi myöhemmin muuttunut. 

Kampanjoissa, joissa tarjoamme ostomäärään sidotusti tietyn määrän tuotteita veloituksetta (esimerkiksi "Ota 3, maksa 2" tai vastaava), palautettujen tuotteiden rahapalautus toimii seuraavasti: Tilauksesi loppusumma lasketaan uudelleen pitämiesi tuotteiden arvon mukaisesti. Mikäli tuotteen palauttamisen jälkeen tilaus ei enää oikeuta alennukseen, alennuksen arvo vähennetään palautettavasta summasta. Palauttaessasi kampanjatuotteen, jonka olet saanut veloituksetta, tuotetta ei hyvitetä. Jos palautat maksetun kampanjatuotteen ja pidät ilmaisen tuotteen, veloitamme maksutta vastaanottamasi tuotteen hinnan.

Pentik tekee hyvitykset käyttämällä palautuksen yhteydessä ilmoittuja pankkiyhteystietoja. Postin asiakaspalautuskuitti tulee aina säästää, kunnes on saanut rahasi takaisin. Palautuskuitin koodin avulla jäljitämme tarvittaessa paketin nopeasti.