Toimitus- ja maksuehdot

Näitä maksu- ja toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin Pentik Oy:n (”Pentik”) kuluttajille suunnatun B2C-verkkokaupan tilauksiin Pentikin B2C-verkkosivuston ja -verkkokaupan käyttö- ja sopimusehtojen ohella.

Toimitustavat ja -ajat

Toimitamme tuotteita tällä hetkellä Manner-Suomeen sekä EU-maihin. Toimitusajat ja -hinnat vaihtelevat maittain.

Toimitusajat EU-maihin


Maa Toimitusaika 
Alankomaat 6-11 arkipäivää
Belgia 6-11 arkipäivää
Bulgaria 7-13 arkipäivää
Espanja 6-12 arkipäivää
Irlanti 6-12 arkipäivää
Italia 6-12 arkipäivää
Itävalta 6-11 arkipäivää
Kreikka 7-13 arkipäivää
Kroatia 7-12 arkipäivää
Kypros 7-13 arkipäivää
Latvia 3-8 arkipäivää
Liettua 4-9 arkipäivää
Luxemburg 6-11 arkipäivää
Malta 7-13 arkipäivää
Portugali 7-12 arkipäivää
Puola 6-11 arkipäivää
Ranska 6-11 arkipäivää
Romania 7-13 arkipäivää
Ruotsi 4-10 arkipäivää
Saksa 5-10 arkipäivää
Slovakia 6-11 arkipäivää
Slovenia 5-11 arkipäivää
Suomi 1-5 arkipäivää
Tanska 4-9 arkipäivää
Tšekki 6-11 arkipäivää
Unkari 5-11 arkipäivää
Viro 3-8 arkipäivää

 

Pentik pyrkii toimittamaan tuotteet normaalitapauksessa 5 arkipäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Toimitus voi kuitenkin poikkeuksellisesti, muun muassa tuotteiden tilapäisen loppumisen vuoksi, kestää normaalia pidempään. Mikäli toimitus viivästyy, Pentik pyrkii ilmoittamaan viivästyksestä sekä antamaan arvion uudesta toimitusajasta. Alennusmyynnin tai erikoiskampanjoiden aikana toimitusaikamme voi pidentyä maksimissaan 5 arkipäivällä. Jälkitoimituksesta emme peri toimituskuluja. Jos tuotetta ei voida poikkeustapauksessa toimittaa, ilmoitamme tästä asiakkaalle mahdollisimman pian.

Ystäväklubilaiset saavat verkkokaupasta yli 50 euron ostoksiin ilmaisen toimituksen Suomessa Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen. Kotiinkuljetus on aina maksullinen. Muihin EU-maihin ilmainen toimitus yli 200 euron tilauksiin. Jälkitoimituksesta emme peri toimituskuluja.

Ulkomaille lähetettävien pakettien maksimikoko on 120 cm x 60 cm x 60 cm, ja enimmäispaino 70 kg.

Toimitukset Suomessa

Suomessa toimituksia tehdään vain Manner-Suomeen eli ei Ahvenanmaalle. Tilaukset toimitetaan asiakkaan valitsemaan Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen. Tuotteille voi myös tilata kotiinkuljetuksen, jolloin Posti tuo tilauksen perille asti. Tilauksen yhteydessä tulee aina ilmoittaa vastaanottajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Saapumisilmoitus lähetetään ainoastaan sähköisesti joko tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Nouto Postista tai Postin noutopisteestä, Posti Postipaketti:
Tilaus toimitetaan valitsemaasi Postin noutopisteeseen, josta voit noutaa sen saatuasi sähköisen saapumisilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voit noutaa tilauksen myös seurantatunnuksella. Lähetys on noudettavissa Postista tai Postin noutopisteestä 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Postin pakettiautomaateista lähetys on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Tämän jälkeen lähetys palautetaan Pentik Oy:n Logistiikkakeskukseen Posiolle. Voit ostaa noudettavalle paketille lisää säilytysaikaa kirjautumalla sisään Postin omaan palveluun. Palvelun hinta on 1 €/päivä. Maksimissaan säilytysaikaa voi pidentää 28 vuorokauteen. Minimi säilytysajan pidennys on 5 vuorokautta. 

Huomioithan, että pakettiautomaatin ollessa täynnä Posti pidättää oikeuden ohjata paketin automaattia lähimpänä olevaan postitoimipaikkaan noudettavaksi. Käytäntö pätee myös paketin koon ylittäessä automaatin mitat.

Nouto Matkahuollon noutopisteestä, Matkahuolto Lähellä-paketti:
Tilaus toimitetaan valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, josta voit noutaa sen saatuasi sähköisen saapumisilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Lähetys on noudettavissa Matkahuollon pakettiautomaatista 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta ja noutopisteestä 14 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta.

Kotiinkuljetus, Posti Kotipaketti
Tilauksen yhteydessä tulee aina ilmoittaa vastaanottajan puhelinnumero. Postista soitetaan ja sovitaan toimitus ilmoittamaasi osoitteeseen arkisin klo 9:00 - 21:00 välisenä aikana. Kotiinkuljetuspalvelu koskee vain Manner-Suomen osoitteita, joihin on kiinteä tieyhteys.

DHL Express kotitoimitus
Saat tuotteesi kotiinkuljetuksena haluamaasi osoitteeseen 2-4 arkipäivässä. Saat DHL:ltä On Demand Delivery sähköpostin sekä tekstiviestin, joka sisältää lähetystunnuksen ja arvioidun toimitusajan. Klikkaamalla viestin linkkiä, voit halutessasi muuttaa lähetyksen toimitusaikaa tai toimitustapaa sinulle parhaiten sopivaksi. Toimitus voidaan tehdä alkuperäiseen osoitteeseen, DHL palvelupisteeseen tai DHL pakettiautomaattiin. Voit myös vaihtaa toimitusosoitetta saman maan sisällä.

Toimituskulut

  • Toimitus Postin noutopisteeseen 4,90 €
  • Matkahuollon Lähellä-paketti 4,90 €
  • Postin Kotiinkuljetus 9,90 €
  • DHL Express kotitoimitus alkaen 12,90 € (toimituskulut määräytyvät tuotteiden ja pakkausmateriaalin painon mukaan)
Ystäväklubilaisena saat verkkokaupasta yli 50 euron ostoksiin ilmaisen toimituksen Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen Suomessa. Kotiinkuljetus on aina maksullinen. Tilaamasi tuotteet toimitetaan Suomeen 5 arkipäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Alennusmyynnin tai erikoiskampanjoiden aikana toimitusaikamme on 5-10 arkipäivää.

Toimitukset EU-maihin

Parcel Postal Parcel Baltics -palvelu on käytössä näissä maissa: Latvia, Liettua ja Viro. Postin, DHL:n ja Bringin Parcel Connect –verkostossa on yli 43.000 palvelupistettä Euroopassa. Lähetys toimitetaan joko noutopisteeseen tai kotiin. Noutopistetoimitus on käytössä ensisijaisena toimitustapana Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Muissa maissa lähetykset toimitetaan kotiin. Mikäli vastaanottaja ei ole paikalla, lähetys palautuu noudettavaksi DHL:n palvelupisteeseen. Lähetyksen säilytysaika toimitusyrityksen tai noudettavaksi saapumisen jälkeen on 14 vuorokautta, jonka jälkeen se palautetaan Posion Logistiikkakeskukseemme.

GLS:n pakettipalvelu on käytössä näissä maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Latvia, Liettua, Luxemburg, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Malta, Romania, Portugal, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tshekki, Unkari ja Viro. Lähetys toimitetaan GLS:n noutopisteeseen. Yleensä noutopiste on postinumeron mukainen lähiposti. Noutopisteen tiedot löytyvät saapumisilmoituksesta. Noutaessasi pakettia sinun tulee esittää kuvallinen henkilötodistus. Lähetystä säilytetään 7 vuorokautta, jonka jälkeen se palautetaan Posion Logistiikkakeskukseemme.

DHL Express On Demand toimitus on käytössä näissä maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Latvia, Liettua, Luxemburg, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Malta, Romania, Portugal, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tshekki, Unkari ja Viro. Saat DHL:ltä sähköpostin tai tekstiviestin, joka sisältää lähetystunnuksen ja arvioidun toimitusajan. Klikkaamalla viestin linkkiä, voit valita sinulle parhaiten sopivan paketin vastaanottotavan. Toimitus voidaan tehdä alkuperäiseen osoitteeseen, DHL palvelupisteeseen tai DHL Parcel -kaappiin. Voit myös vaihtaa toimitusosoitetta saman maan sisällä. Toimituskulut määräytyvät tuotteiden ja pakkausmateriaalin painon mukaan.

Toimitukset EU-alueen ulkopuolelle

Voit tilata Pentikin tuotteita yllä listattujen EU-maiden ulkopuolelle Posion myymälämme kautta. Tilattavat tuotteet löydät verkkokaupastamme. 
Lähetä tilauksesi sähköpostilla osoitteeseen posio@pentik.com käyttäen tilauksessa tuotekoodeja ja -nimiä, jotka löytyvät jokaisen tuotteen tuotekortilta. Posion myymälästä otetaan yhteyttä tilauksen vahvistamiseksi. Kun olet vahvistanut tilauksen, lähetetään myymälästä lasku, jonka loppusummaan lisätään muodostuneen postimaksun lisäksi laskutuslisä 10,00 €. Postimaksu määräytyy tuotteiden painon ja lähetyksen koon mukaan.Voit kysyä lisää ulkomaan toimituksista asiakaspalvelustamme webshop@pentik.com tai suoraan Posion myymälästämme. 

Jos olet yritysasiakas ja haluat tilata tuotteita ulkomaille, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä yritysmyyntiimme: yritysmyynti@pentik.com.

Tilauksen muuttaminen tai peruuttaminen

Ota puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että metrikankaat ovat mittatilaustuotteita eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. 

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 8-18 ja lauantaisin 10-17.
sähköposti: webshop@pentik.com
puh. +358 (0)16 372 2272

Lähetyksen seuranta

Voit seurata lähetyksen kulkua verkossa. Sähköpostiin lähetetyssä toimitusvahvistuksessa tulee linkki seurantaan. Tämän lisäksi löydät verkkokaupan Oman tilin tilaushistoriasta linkin palveluun, josta lähetystä seurataan. Voit noutaa tilauksen myös seurantatunnuksella.

Maksutavat

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä, ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Jos tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Jos haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella, eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa. Apple Pay on Apple-laitteessa toimiva palvelu, jolla voi maksaa ostoksia laitteeseen liitetyltä maksukortilta.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla. 
Pivon käytöehdot

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.
MobilePayn maksuehdot

Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:
OP:n yleiset euromaksuehdot
Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla

Apple Pay

Käyttöehdot ovat tarjolla Applen sivuilla.
Apple Payn käyttöehdot


Lasku- ja osamaksupalvelu

Lasku- ja osamaksupalveluita Checkoutin kautta tarjoavat OP, Collector, Jousto ja AfterPay. Collector tarjoaa lasku- ja osamaksuvaihtoehdon myös yritysasiakkaille.

Luethan vielä rahoitusyhtiökohtaiset tarkemmat ehdot, jotka näet hyväksyessäsi maksun. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

 Collector

Collectorin yrityslaskun ehdot 
Collector-tuoteseloste 
Lue lisää: collector.fi

Jousto Jousto-tuoteseloste 
Lue lisää: jousto.com
OP Osta laskulla OP:n lasku- ja osamaksutavan kuluttajaehdot
OP Osta laskulla -tuoteseloste
AfterPay Lue lisää: afterpay.fi