Näin teet oman kotiravintolan

Tee kodistasi tunnelmallinen trendiravintola!

1. Kattaus

Valaise huone tunnelmallisesti ja tilanteen mukaan. Hämärä kynttilävalaistus sopii sekä romantiikkaan että illalliselle kavereiden kesken. Keväällä ja kesällä valoisat illat tarjoavat myös kaunista luonnonvaloa. 


Pöytäliinan, serviettien ja lautasliinan valinta ja asettelu kannattaa tehdä ajoissa. Pienillä yksityiskohdilla ja kankaisilla lautasliinoilla voit tehdä ravintolastasi juhlavan fine dining -temppelin, tai skandinaavisen minimalistisen bistron. 

Keväiseen ja kesäiseen tunnelmaan soveltuvat pirteät vihreän ja keltaisen väriyhdistelmät sekä upean kukkivat kuosit.

2. Alkupalat

Aloita kokin tervehdyksellä, joka voi olla herkullinen suupala tai pieni keitto. Tarjoile alkupalojen kanssa esimerkiksi itse tekemääsi hapanjuurileipää - tai vaikka kaupan paistopisteeltä haettua rapean rustiikkista ranskanleipää. Alkupalaksi sopii myös pieni salaatti.


Hyvin yksinkertainenkin ruokayhdistelmä toimii erinomaisesti, kunhan sen vain tarjoilee persoonallisesti. Esimerkiksi Pentikin 50-juhlavuoden Kuksa on perinteitä juhlistava, mutta moderni tapa tarjoilla pientä syötävää - tai miksei vaikka koko ateria!

3. Pääruoka

Pääruoka kannattaa valita kauteen sopivasti. Kevättalveen sopivat erinomaisesti erilaiset juurekset, liharuoat sekä rapeat blinit. Kevättä kohti monille maistuvat kevyemmät maut ja ruokalajit kuten salaatit ja muut kasvikset, kotimaiset kalat tai loppukevään kuningas: parsa. Kesällä uudet perunat, tuoreet kasvikset sekä muut kesäherkut kuuluvat oikeutetusti ruokalistalle. 


Vinkki: Poikkeusaikana melkein kaikki ravintolat toimittavat ruokia kotona nautittavaksi, joko noutoruokana tai erilaisten lähettipalveluiden kautta. Selviät vähemmällä työllä, kun annat ammattilaisen tehdä pääruoan!


Tarjoiluun kannattaa satsata senkin edestä. Hyödynnä astioiden erilaisia yhdistelmiä, laita rinnakkain rouheita luonnonmuotoja ja sileämpiä pintoja. Älä myöskään pelkää yhdistellä astiasarjoja! Hillitty boheemius ja perhepöytää muistuttava rosoisuus ovat edelleen nouseva trendi myös oikeissa ravintoloissa.

4. Jälkiruoka ja kahvit

Jälkiruoka on nautinto ja parasta kotiravintolassa onkin se, että saa santsata! Kevään tyypillisiä jälkiruokia ovat esimerkiksi pääsiäisajan pasha, mämmi tai hurmaava pavlova. Kesällä voi herkutella niin tuoreilla marjoilla ja jäätelöllä kuin itseleivotulla raparperi- tai marjapiirakalla.  


Herkkujen tarjoilussa kannattaa käyttää hyväksi kontrasteja. Tarjoile kauniit ja makeat annokset tukevista, rustiikkisista astioista, kuten esimerkiksi Pentikin Jäkälä-sarjan kupeista. Jälkiruoan seuraksi sopii tietysti hyvin vahva kahvi tai tee.

5. Lounge

Kahvien jälkeen on mukavaa vain oleskella! Tee olohuoneestasi helposti huippumukava lounge, jossa sopii kuunnella musiikkia, tarjota juotavaa ja paistatella maukkaan aterian jälkeisessä raukeudessa.

Saat olohuoneeseesi lisää viihtyisyyttä pienillä yksityiskohdilla. Pentikin kuosilampunvarjostimet tuovat tilaan avaruutta ja syvyyttä. Huonekasveilla ja olohuoneen tekstiileillä saat huoneeseesi puolestaan elävyyttä ja pehmeyttä. Tekstiileillä saa helposti päivitettyä kodin ilmettä aina vuodenaikojen mukaan. Valitse kevääseen ja kesään raikkaita värejä ja herkullisia kukkakuoseja.